Cultureel Ambassadeur 2013 ‘Open Sluis’ viert de fakkeloverdracht op zaterdag 2 februari met veel licht en muziek. Met de fanfare op kop trekt een sfeervol verlichte stoet vanaf 19 uur door de verduisterde straten van Sluis.

Op het plein aan de parochiezaal barst het feest pas echt los: ‘Wezel Grenzeloos’ draagt er de fakkel over aan ‘Open Sluis’.
 
Iedereen die wil, mag meelopen in de stoet die om 18.30 uur gevormd wordt aan de hoofdingang van ‘De Witte Mol’. Draag een lampionnetje met je mee, verlicht je fiets, go-cart, of maak een heuse lichtwagen. Wagens rijden het terrein op via de ingang achter Hobbyland.

Om 19 uur vertrekt de stoet voor een optocht langs Sluis, Sint-Leonardusstraat, Pastoor Wuytsstraat, Brandstraat, Hooibergen, Diepestraat en wordt ontbonden in de Sint-Bernardusstraat.
 
Daarna volgt de fakkeloverdracht met volksfeest vanaf 20 uur in en rond de parochiezaal in de Sint-Bernardusstraat. Talent van eigen bodem staat garant voor een amusante avond. Er is zelfs een verrassingsact. Rond vuurkorven kan je genieten van een hapje en een drankje. Het wordt één groot feest voor jong en oud.